søndag 22. mars 2009

Første flyttelass er kjørt opp!

Fredag hentet Farfar Einar i barnehagen og besteforeldrene lånte han til lørdag slik at vi fikk ettermiddagen og ikke minst lørdags morgen til å pakke første lass med kasser. Det nærmer seg jo hurtig D-dagen 1. april og selv om det er noe kaotisk oppe i Botnaholten må vi komme i gang med flyttingen. En stappfull Caravelle og litt til ble i alle fall fraktet opp i perfekt flyttevær lørdag (overskyet, litt kjølig, ikke regn). I dag har det høljet ned, haglet, blåst og sola har tittet frem innimellom, så vi er glade vi fikk gjort unna første flyttejobben i går. I tillegg til en svømmetur i Havhesten hvor Einar briljerte med å svømme av gårde alene i svømmeringen sin har vi pusset og sparklet de siste veggene i stua. Det gjenstår et lite felt med gjenstridig fliselim etter det gamle kjøkkenet. Gjenstridig herk sånt fliselim! Kjøkkenet nærmer seg ferdig. Belysning er kommet på plass under benkeskapene, benkeplata kommer tidlig neste uke. Alle hvitevarer er på plass, og de blir vel satt inn på sine respektive steder i løpet av morgendagen. Vi gleder oss til den første espressoen, men da trenger vi vann - så Erlend må nok oppom noen timer neste uke og sluttføre vannopplegget til kjøkkenet samt montere blandebatterier og opplegg til amerikansk kjøleskap. Elektrikerne skal også sette inn 10 downlights i himlingen på kjøkkenet, og når da alle skapfronter, skuffer, hyller, håndtak og sokkellister kommer på plass er kjøkkenet ferdig! På fredag ble det satt opp nye våtromsplater på badet ved kjøkkenet. Det badet ønsker vi nok å pusse opp om noe tid, men enn så lenge ville vi i alle fall fjernet sporet av det gamle vinduet som var på det som før var ytterveggen. Vi har endelig fått tak i en murer til peis og pipe. Problemet er at han nok ikke har tid før rundt månedsskiftet... Vi har en avtale om at han kommer så snart som mulig, med mindre vi finner noen andre som kan ta det kjappere. 

Varmepumpa og noe småtteri på ventilasjonen må på plass, taket i stua rives og settes opp igjen samtidig som vi monterer drager der vi har fjernet en vegg. Peisen må mures og males, de siste veggene i stua fikses og males, det elektriske i stua må sluttføres så til slutt skal nytt gulv legges i stuene og nye gulv- og taklister spikres opp. To trapper skal også kles med parkett og listes. Det kan bli en travel uke! Heldigvis har Pappa utsatt avreisen sin til Nordsjøen med en uke til 1. april. Hvordan skulle vi kommet i mål uten alle våre gode hjelpere?!? Tusen takk til dere alle!

2 kommentarer:

  1. Så spennande! Vi gler oss til å komme på besøk, vi har jo f. eks eit bilsete som må tilbakeleverast i god tid før termin ;)

    SvarSlett
  2. Det ser vi fram til :-) Nå ser det ut som tingene våre flytter inn litt før oss, for det er fremdeles rimelig kaotisk på stue og kjøkken, men håpet er at vi kan flytte inn i løpet av påska!

    Såsnart vi har tak og gulv på plass i alle rom er det bare å komme på besøk (selv om dere ikke kan regne med å komme til et velmøblert hjem med det første).

    SvarSlett