mandag 30. mars 2009

Da har vi flyttet inn.... (til Mamma og Pappa)

Da er leiligheten stort sett tømt og blir vasket ut i morgen. Vår ambisjon om å være innflyttet i Revefaret til 1. april ryker. Vi har en pit-stop hos Mamma og Pappa i Selhaugvegen. Jeg skal til Oslo og ordne ting og tang med overtakelse av leilighetene der fra leieboerene, samt klargjøring til salg. Og siden det ikke er helt klart i det nye huset enda har vi tatt et styrevedtak på å bo i Selhaugvegen noen dager mens det blir innspurt i Revefaret 22. Fredag drar vi alle til Luster for å feire Einar sin Mormor som har blitt 60 år. Når vi kommer tilbake til Florø i påskeuka blir det innflytting!

Hva gjenstår? Vi har fått tak i en murer - hurra! Så peisen har strekt seg gradvis i all sin prakt. Han har også murt opp en liten brannmur mellom den og pipa (på grunn av en ny tresøyle som tar bæringa i drageren på veggen som ble borte). Det som gjenstår der er stort sett pussing. Med så stram og fin peis vil vi ikke ha den ruglete finishen som i dag er på pipa, så denne blir slett og fin. Når mureren er ferdig maler vi alt sammen hvitt (tror vi). Kjøkkenet er så godt som ferdig. Granittplata er på plass, og ser skikkelig lekker ut! Pappa har montert skapdører, hyller, skuffedempere og dørhåndtak til den store gullmedaljen. Alle hvitevarene er koblet til. Erlend har avlagt rene fagprøven i tilkobling og mekking under kjøkkenvasken. På kaldsvannskursen har han laget en liten manifoil en egen bloggpost verdig for å føde alt som skal kobles til der. Det er jo blandebatteri (så klart), så kaldtvann inn i en gassbeholder som tilsetter CO2 fra flaske til vårt eminente Sagavann, slik at det heretter blir innkjøpt særdeles lite Farris av familien Baugstø-Hartvigsen. Videre skal Quooker'en ha vann til sin lille varmtvannsbereder, så skal det legges en kurs til kjøleskapets isbitmaskin og til slutt oppvaskemaskina. Quooker'en må kobles til når den kommer og vannet må kobles til nede på vaskerommet, men det skulle vel være en smal sak for Erlend. Veggene i spisestua er rensket for gammel tapet, lappet i hop (etter at elektrikeren hadde laget sveiserost av den for å trekke ut gamle og inn nye kurser), sparket og pusset og klar for grunning og dekktapet. Gulvene i stuene samt trappene skal få samme parkett som på kjøkkenet og tak og gulv skal listes. Det nye taket er på plass i stua, og elektrikeren skal hive opp 20 downlights i stue- og kjøkkenhimling. I tillegg til dette er det litt annet elektrisk småplukk igjen, men det blir vel ferdig denne uka.


Einar finner seg forresten godt til rette på sitt nye rom. Det er holdt i Lynet-McQueen-stil, hans favoritt. I går oppdaget han også at det faktisk er to senger på rommet hans. Eller som han sa til Farmor: "Åh, så delig seng, Farmor!"


Postkassa er skrudd ned fra Vestnesvegen og opp i Revefaret. Da er det bare å notere ny offisiell adresse for oss: Revefaret 22!

1 kommentar:

  1. God påske!

    Håper dere har litt tid mellom flyttelass og vaskebøtter til å grille litt pølser og slappe av.

    /Ole

    SvarSlett