fredag 20. februar 2009

Plan for neste uke

I helga blir nok Erlend ferdig med røropplegget i utleiedelen, og jeg får trukket K-rør til elektrikeren. Snekker-Magnar kommer tilbake på mandag for å begynne å legge parkett og montere det nye kjøkkenet (spennende!!!). Så da håper vi også at vi får en elektriker i hus tidlig i neste uke for å trekke opp de nye kursene til kjøkkenet, flytte stikk og starte montering av downlights i himling. På grunn av isolasjon og manglende spot-bokser i himlingen går vi nok for LED-downligths. 3-4 Watt gir omlag samme lys som en 30 Watts halogen, de varer i størrelsesorden 100 000 timer, gir dog et litt kaldere lys, men viktigst: produserer så godt som ingen varme. De bruker da også selvsagt mye mindre energi, som jo er viktig.

Vi leser jo interiørblader og den slags med fornyet interesse om dagen. Anne Marie oppdaget en ny kjekt-å-ha-kandidat til kjøkkenet vårt: blandebatteri med "farris-kran". Du har altså en CO2-beholder i benkeskapet, og en egen liten kran på blandebatteriet hvor du kan tappe ut kald vann med kullsyre. Dette er jo helt klart ønskelig for oss som er så glade i vann med kullsyre. Og det er jo jammen miljøvennlig også. En liten CO2-beholder rekker til ca 100 liter vann med kullsyre. CO2-utslipp i forbindelse med transport av slike mengder kullsyreholdig vann i flaske er omlag 500 ganger utslippet på transporten av den lille CO2-flasken. Literprisen på "farrisen" blir under krona! På agaconsumer.no finner du en type for ettermontering i eksisterende vask (eventuelt god gammeldags "brusmaskin"), men vi falt for en type som har innebygget tappekran i det vanlige blandebatteriet - og vi trenger jo uansett et blandebatteri. Mora Izzy C+ kan du lese mer om her. Monteringsanvisningen finner du her, du trenger litt plass i benkeskapet og antakelig en rørlegger (eller i mitt tilfelle, en bror som er rørlegger:).

8 kommentarer:

  1. Altså. Høres ut som det begynner å bli litt fullt i det benkeskapet deres.

    SvarSlett
  2. Hehe, vi har et benkeskap som er 80 cm bredt, og det er ca 15 cm plass avsatt til andre ting enn boss etc bak i full bredde, så jeg tror det skal gå!

    SvarSlett
  3. Hvis en tror at en CO2 patron skal gjøre samme susen som en flaske Farris / Bris / San Pellegrino, så tror jeg at en har lite realistisk tilnærming til saken. Jeg har selv vært på noen møtelokaler der de har slik cheapo-farris, og den smaker nesten for jævlig.

    Det bringer minnene mer tilbake til brusmaskinene på 80-tallet. "Joda, det er akkurat det samme som å kjøpe brus på butikken", men alle som har prøvd hjemmebrusmaskin ved at dette er langt fra sannheten.

    SvarSlett
  4. Hei! Har dere satt inn kranen fra Mora? Jeg vuderer nemlig denne og lurer på om det er en god ide? Hva er prisen på en slik duppeditt?

    SvarSlett
  5. Kranen har vært operativ siden vi flyttet inn rundt 15. april. Man kan stille på mengden kullsyre, vi har hatt den på laveste innstilling - da blir det litt som Farris Bris. Vi er VELDIG fornøyde, og mange som har prøvd resultatet blir også veldig overrasket og interesserte. Jeg tror vi ser en helse/kariesgevinst i at vi der vi før gjerne drakk juice nå drikker vann med kullsyre. Har aldri vært noen store brusdrikkere, så det er som før. Det er helt klar en miljøgevinst. Vi har skiftet gasspatron en gang for noen uker siden (lønner seg å ha en ekstra liggende, så slipper man å gå tom). Disse bytter man på utsalgssteder og det koster kr 139 for en full tank med CO2. Det rekker til 150 liter boblevann, så at vi har spart miljøet for CO2-belastningen ved transporten av 10 kasser farris (og retur av 110 tomkasser" er jo hyggelig å tenke på. Kjøp CO2 for å spare CO2!

    Armaturet er ikke av de billigste, men det skal sies at designet er veldig bra. Det ser veldig solid ut, og tar seg pent ut på kjøkkenet vårt. Husker ikke eksakt prisen, men tror det var rundt 7-8000 kr. Selvfølgelig hadde Bademiljø en kampanje rett etterpå med 25% rabatt, men slik er det jo ofte. Du kan jo høre hva de tar for det nå. Anbefales på det varmeste: terningkast 6!

    SvarSlett
  6. Tusen takk for svar Lars Erik, da er avgjørelsen klart! Jeg er på lik linje med dere en stor kullsyre-vann-drikker og da vi ikke har bil bærer og bærer jeg dette vannet. Når vi kan spare både miljø og vonde rygger er dette midt i blinken for oss!
    Jeg fikk også smakt på vannet i en butikk og syntes det var veldig bra!

    Har i dag bestilt benkeplater (grå quartz) så nå er det bare å benytte vente tiden med å finne et godt tilbud på en slik Mora Izzy C+ kran!

    Vi gleder oss!!

    Ha en super sommer og kos dere med deres super fine nye kjøkken!

    Vennlig hilsen,
    Anne-Therese

    SvarSlett
  7. Hyggelig å kunne være med på å påvirke noen til å ta et valg jeg tror dere blir veldig fornøyde med :) Vil ellers bare nevne at dersom det finnes rom i budsjettet (og ikke minst kjøkkenbenken) så er Quooker'en som vi har skrevet om i noen innlegg her på bloggen også svært genial! Anne Marie er veldig glad i te og synes den er super blant annet til det, selv tar jeg meg stadig i å tenke "hvorfor har jeg ikke hatt en slik på kjøkkenet før?". Skal vi ha oss hytte noen gang skal det være en slik der! Lykke til med det nye kjøkkenet :)

    SvarSlett
  8. Hei!

    Nå er mora kranen på plass i benken men dog ikke tilkoblet vann enda! Vi gleder oss som barn til å få rørleggeren denne uka, dette blir så bra! Tusen takk med tips i valgprosessen.

    Vi vurderte Quookeren også men den er jo fryktelig dyr også har vi jo fått oss en sånn flott induksjonstopp og da koker man vann på null komma niks! Det får bli neste kjøkkenet vi pusser opp ;) (håper det blir en stund til)

    Skal dere noen gang legge steinbenk noen gang kan jeg forresten anbefale Diapol. De har bra priser og er utrolig flinke! (vi sjekket samme type sten hos norsk leverandører og fikk pristilbud på 40.000 kr, hos diapol betalte vi 25.000)

    Ha en fortsatt fin dag og hils din kone og si at hennes blog fra hagen er kjempe koselig!

    Vennlig hilsen,
    Anne-Therese

    SvarSlett