mandag 9. februar 2009

Befaring på elektrisk arbeid samt leveringsdato for kjøkken

Vi skal gjøre en del elektrisk arbeid (lei konsekvens av å flytte kjøkken inn i et nytt rom) og en del annet plukk, i sum blir det så mye at vi regner med at det er lurt å hente inn anbud på jobben. To av de tre firmaene vi har forespurt har nå vært på befaring, tilbud kommer snart. Blir spennende (hoho - elektrisk ordspill!) å se hva de lander på. Og dagens gladtelefon kom fra Ikea, torsdag førstkommende mellom ni og fem (presist eller hva!) kommer det nye kjøkkenet i ørtifem flatpakkede esker. Sjåføren ringer 30 minutt før ankomst og bærer kolliene dit de skal. Så nå må vi rydde, gitt! 

Snekker Magnar er ellers godt i gang. Nye vinduer og dører har blitt satt inn, hull i tak og bjelker (ikke bjelkelaget!) for avløp og vannrør har blitt laget, terskel til en ytterdør har blitt støpt, kjøkken monteres i utleiedelen, branndør og brannisolert lettvegg monteres og arbeidet går kjapt og profesjonelt unna med god hjelp av Pappa. De frivillige jobber ufortrødent videre, i helga var det også en gjesteopptreden av Tobben som malte to strøk på to vegger når han var heimom en svipp fra Bergen. Men ellers er det Mamma, Pappa og Iris som drar lasset. Et tresifret antall liter maling er på plass, kjøkken er demontert og remontert, vegger er revet, nye vegger bygget - de er kjempeflinke! Kjekt var det da at vi fikk lov til å spandere noen billetter til Florørevyen. De må vel inviteres på en innvielsesfest og middager etter hvert også. Med denne farten tror vi det er reelt å flytte inn rundt påsketider :) I dag har det blitt malt dører og vinduskarmer av Iris, og så har Mamma grunnet trappevanger, under trinnene, håndløper og sprinkler. Trappa får flere strøk med gulvmaling, da dette er slitasjeutsatt område. Selve trinnene skal få samme parkett som i stua. Pappa har jobbet med snekkeren med å klargjøre for rørarbeid til nytt kjøkken (de var spente når de sagde seg gjennom kjøkkengulvet med Eswa-gulvvarme) samt å montere opp deler av den gamle kjøkkeninnredningen nede i utleiedelen. Så skal vi heller ikke forglemme Erlend som står på med røropplegg til det nye kjøkkenet vårt. Det er skikkelig bra å ha en bror som er rørlegger! Han driver nå og legger avløpet i etasjeskillet mellom kjeller og første etasje, og vi kobler oss inn på en bunnledning noen meter nord for, og i etasjen under kjøkkenvasken. I dette tempoet er det i alle fall ikke Erlend det skal stå på med fremdriften på kjøkkenet! 

Selv er jeg mør i armene etter noen timer i dag og i går med maling av lekerom/TV-stue (det er ikke så pes, i grunn) og "demontering" av gamle kjøkkenfliser med huggjern. Slitsomt men artig! Ikke fult så artig var det å hugge vekk resten av fliselimet fra veggen. Denne styggedommen er jo laget med det mål for øye å sitte skikkelig godt fast, og hvis du ikke synes saltsyre i fri dressur er noen god ide så er det meisel og armkraft som gjelder. Etterpå slipte jeg ut ujevnheter og tok de siste sporene av limet med 60-papir på den kjekke nye Bosch-maskinen min (omtalt her).

I dag har jeg også bestilt denne peisen fra Nordpeis. Even murerlærling kommer til Florø for å jobbe et par måneder, og da skal han bo hos Mamma og Pappa. Han skal nok også få hjelpe oss litt med pussing av pipe, murvegg, demontering samt mesteparten av montering av den nye peisen.

2 kommentarer:

  1. Nordpeis - Jersey

    Legger spesielt merke til tekniske data, og vekt - ikke mindre enn 350kg! Dere skal få slite opp trappa med denne!

    SvarSlett
  2. Huff, ja! De ringte fra Byggeriet i dag, og sa at den var på plass. Den blir levert i morgen. Får håpe de har med noen til å bære... Det er mulig den kommer i mindre deler. Den som står der veier mer! Og i dag kom det 920 kilo gulv og lister. Med de 765 kiloene fra Ikea forrige uke bikker vi to tonn!

    SvarSlett