onsdag 13. januar 2010

Ny "leieboer" i garasjen

I september gjorde vi noe vi aldri hadde trodd skulle skje, nemlig å bestille oss en _helt_ fabrikkny bil. Røhne og Selmer og Bilia i Oslo har drevet kraftig priskrig på ECOnetic-utgavene av Ford Mondeo og med diverse priuting fikk vi prisen 15% under listepris, og da var det plutselig lettere å rettferdiggjøre investeringen når vi sikkert skal eie bilen i 5 år og vil kunne vite at vi både har garanti og kjøpslov på vår side i denne perioden. Etter litt klabb og babb fra Bilia kunne vi 14. desember hente ut helt ny bil med 1.7 kilometer på telleren hos Bilia på Økern. Vi kombinerte det med et helgebesøk hos kjære venner og tirsdag 15. desember kjørte jeg Anne Marie og ungene til Gardermoen og tok fatt på hjemveien i ny bil. Etter en liten avsporing sponset av tysk GPS-programvare (jeg hadde bedt om korteste, ikke raskeste vei vestover) ble det visst Filefjell og ikke Hemsedal hjemover.

Med mye varierende vinterføre og det er bare å konstantere at et og annet har skjedd med Ford siden jeg sladdet rundt med en Si'ræva (Sierra) med bakhjulstrekk for noen år siden. Selv om både drivverk, bremser og ikke minst dekk skal kjøres inn var det en veldig komfortabel og kontrollert tur. God plass til alle, komfort, kjekt ektrautstyr, kjøreglede, snilt forbruk og mengder av bagasjeplass gjør at hele gjengen trives veldig bra i bilen. Vi har fått vår første langtur i lag og tur/retur Bergen i jula. Kan etter 1400 kilometer på vinterføre trygt anbefale alle med 2-3 unger å kjøpe den nye Mondeo. Eller for å si det med gutta i Top Gear: “the Ford Mondeo is the only car that we could all agree on, including the Stig. “The Mondeo is a fantastic car. It’s practical, has a good choice of engines, very comfy and great to drive, so it’s a worthy winner of the 2007 Top Gear Family Car award.”

Volvoen blir beholdt som langturbil, den har dog blitt degradert til en tilværelse utenfor garasjen. Så den står og ser litt kald ut på tunet (den har dog motorvarmer). Spørs om vi ikke må bygge en dobbel garasje der, så kan jeg få meg veteranbil også etterhvert :)

1 kommentar:

  1. En dobbel garasje er nok ikke så dumt. Vi kunne visst trenge litt bedre benplass.

    SvarSlett