tirsdag 17. mars 2009

Kjøkkenet tar form, og det nærmer seg innflytting!

Den nye, fine wideplank-parketten kom på plass på kjøkkenet torsdag i forrige uke, bildet viser de glade parkettleggere Magnar og Pappa. Magnar er en meget bra, kjapp, nøyaktig og allsidig snekker som jeg varmt vil anbefale! Fredag ble underskapene montert, og i går og i dag har det blitt jobbet med overskap, ventilator (med nytt hull i veggen for "eksos"), diverse lister, skuffer, skapdører og annet plukk man må jobbe med når kjøkken skal bygges. Elektrikeren har også stort sett gjort ferdig arbeidet sitt så langt på kjøkkenet. Nå når skapene er på plass kan vi også finne ut hvor downlight i arbeidssonen skal plasseres. Dette, samt en dobbel kontakt til oppvaskemaskin og Quooker blir det siste av elektrisk arbeid på kjøkkenet. Takk til Mathias! Så hva gjenstår?- Sluttføring av kjøkkenskap, samt elektrisk arbeid der.
- Koble til blandebatteri, Quooker og amerikansk kjøleskap på kjøkken. Sistnevnte må også ha vannforsyning og en fancy ventil. Alt dette er mat for rørleggerbror Erlend.
- Koble til vannforsyningen på kjøkkenet nede på vaskerommet. Alt er trukket opp, må bare inn med noen T-ledd på varmt- og kaldtvannet. Også mat for Erlend.
- Montere hvitevarer på kjøkkenet: innebygget micro og espressomaskin er på plass. Stekeovn og platetopp også. Kjøleskapet står i Oslo så enn så lenge får vi låne et gammelt av Mamma og Pappa.
- Få tatt mål og montert skiferbenkeplater på kjøkkenet. Ikke avklart hvilken leverandør vi bruker, men en var leveringsklar i midten av neste uke ved måling på torsdag...
- Rive (deler av?) taket som har seget i stua... Huff. En ripe i regningen som vi mener er en mangel vi kan få dekket på eierskifteforsikringen. Mulig alt må ned, vi får se hvor omfattende det er. Opp igjen med ny Tak-Ess. Vi skal også ta vekk stendere i veggen som forsvant og inn med en limtredrager. Benytter også anledningen til å hive opp noen downlights i taket. Jobb for elektrikeren.
- Støype fast og montere Nordpeis Jersey. Male/pusse denne og pipa da de kommer i en litt industriell betonggrå, og pipeløpet er delvis grått, delvis "raff" Leca-rugle-look. Glatt pipe blir bra. Dette byr på visse utfordringer da det ikke er lett å få en murer uten full ordrebok her vest. Hallo, har dere ikke hørt om finanskrisen folkens!!! Så er du en murer med fagbrev og autorisasjon med litt tid til overs her vest kommende dager - ring, for pokker!
- Fjerne og erstatte litt sponplater med mange hull etter el-bokser etc. på det gamle kjøkkenet. Sparkle og male noen få kvadratmeter vegg i stua.
- Legge gulv og liste i stua og det tilstøtende lekerommet
- Legge parkett og listverk i to furutrapper. Samme type som i stua.
- Elektriker ordner diverse omtrekking av elektriske ledninger etc. som før gikk i veggen som forsvant samt på det gamle kjøkkenet.
- Henge opp noen våtromsplater på en baderomsvegg på badet i hovedetasjen. Dette badet kommer vil til å pusse helt opp om et par-tre år.
- Tidligere huseier skal skifte et vindu som er defekt samt utbedre noen mangler ved varmepumpen. Haster!

Det var jo en liten liste! Vi skal i 
hus første april! En spøk, sier du? Dessverre ikke. Men det skal nok gå bra. Alle soverommene er jo ferdige, vi vil ha alt av maling og løsemiddeltull ferdig før vi flytter inn, og kjøkkenet ser også ut til å være i boks. Så det som da gjenstår er stort sett parkettlegging. Vi krysser fingrene for å finne en murer og vi har IKKE tenkt å reise til Geilo også denne helga!

Siden D-dagen nærmer seg har Farmor tatt ansvar og skaffet gardiner til Einar sitt rom. Han ser frem til å kunne trekke for med Lynet, Harry Knøl, Kongen og alle de andre heltene fra "Biler".

2 kommentarer:

  1. Altså, jeg skjønner at dere ikke kommer på besøk siste helga i mars. Men jeg gleder meg til å komme på besøk til dere å få en espresso, nyte utsikten og se hvor fint dere har fått det!

    SvarSlett
  2. Det bør det snart være gode muligheter for! Bare vent til vi har fått flyttet opp møblene fra Oslo :-p

    SvarSlett